idei creative decoratiuni gradina facute acasa

Un meșter priceput știe că nu trebuie să caute neapărat lucruri extravagante sau costisitoare pentru a infrumuseta spatiul exterior. Cateodată ai nevoie doar de putina imaginatie si cateva idei creative decoratiuni gradina facute acasa pentru a transforma aspectul unei terase. 

Dincolo de mobilierul de gradina, ornamente si alte elemente cu scop decorativ, cele mai frumoase și originale decoratiuni de gradina sunt cele făcute de tine cu uneltele potrivite și obiectele pe care le ai deja la îndemână. Poți folosi o bormasina cu acumulator pentru prinderea unor capace de roti pe care sa le transformi într-o decoratiune pentru florile tale in ghivece din ceramica.

La fel, te-ai putea bucura de puterea unui polizor unghiular pentru a finisa micile detalii și accente ale unui foisor. Important este să ai inspiratie în așa fel încât să transformi piese banale și obiecte vechi în elemente deosebite care abundă în originalitate.

Ești gata să-ți lași imaginatia sa zburde? Te invităm să descoperi cum creativitatea ta poate prinde contur în cele mai inedite forme. Cu uneltele potrivite poți da viață unor decoratiuni de gradina facute acasa care sa te inspire ori de cate ori petreci timp în aer liber.

Daca vrei să vezi cum îți poți personaliza terasa sau curtea simplu și ieftin, atunci acest articol este special pentru tine. Am inclus și o selectie de fotografii cu proiecte simple și interesante care sa te inspire in crearea decoratiunilor pentru terase sau gradini.

Cuprins: 

  • Amenajari decorative de exterior făcute acasă
  • De ce unelte ai nevoie pentru un proiect DIY în aer liber?
  • 5 idei creative decoratiuni gradina facute acasa

Amenajari decorative de exterior făcute acasă

Decorul aduce ca atare o nota inedită în proiectul de amenajare pentru curte, însă te-ai gândit cât de mult poți atrage atenția cu elementele de decor confecționate acasă? Sigur, nu vei renunța la mobilier și accesorii de curte, însă cu ajutorul unui proiect făcut acasă ai ocazia să-ți exprimi simțul estetic transformând gradinile în spații unice și pline de farmec.

Partea cea mai bună atunci când alegi să-ți confecționezi acasă decoratiunile de gradina este că le poți schimba oricând dorești, fără stresul unei investiții semnificative. O decoratiune facuta acasa poate lua forma unui rastel confecționat din crengile unui copac, care poate servi ca spațiu ideal pentru plantele tale.

Avand control absolut asupra procesului de creație, poți combina culori diferite, texturi si stiluri pentru a se potrivi cu schimbările de sezon sau cu noile tendințe. De asemenea, poți reinventa aspectul gradinii într-un mod original prin simpla reamenajare a obiectelor tale de decor.

De ce unelte ai nevoie pentru un proiect DIY în aer liber?

Colțul tău de relaxare în aer liber poate prinde contur cu doar câteva unelte de bază, pe care este bine să le ai la îndemână atunci când vrei să începi un proiect de amenajare în grădină. Aceste unelte esențiale te vor ajuta să-ți transformi grădina într-un spațiu vesel și confortabil în care să te relaxezi și să te bucuri de natură. 

Pentru început, din trusa ta nu ar trebui să lipsească un fierastrau cu acumulator, pentru tăierea oricarui material din care urmează să confecționezi diferite decorațiuni, un pistol de lipit cu care să poți uni materialul de bază cu alte elemente decorative și, bineînțeles, o foarfeca pentru gard viu suficient de puternică pentru tăierea crengilor unui copac.

Fiecare unealtă are propriul său rol, iar în funcție de viziunea ta și aspectul pe care ca grădina ta să îl primeasca lista de produse se poate extinde. În continuare îți vom prezenta câteva idei creative decoratiuni gradina facute acasa si ce unelte să folosești pentru ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor tale.

5 idei creative decoratiuni gradina facute acasa

În continuare îți vom prezenta câteva proiecte ingenioase pe care le poți realiza cu ușurință la tine acasă. Înainte de a începe proiectul, asigură-te că ai la îndemână uneltele potrivite și elementele pe care vrei să le transformi în decorațiunile potrivite pentru grădina ta. Ești gata pentru cele 5 idei creative decoratiuni gradina facute acasa? Să începem!

1. Suporturi pentru flori din materiale atipice

Folosește-te de roțile unei biciclete vechi sau de mai multe cauciucuri pentru a construi un altfel de suport pentru plantele tale în ghiveci. Cu ajutorul unui pistol de lipit, fixează roțile una deasupra celeilalte pentru a crea adâncimea potrivită. Împrejmuiește roțile sau cauciucurile cu piatră decorativă pentru un plus estetic și noile tale suporturi sunt gata!

O altă variantă ar fi să construiești o fântână. Nu te gândi prea departe, fiindcă nu ne referim la o fântână adevărată, ci la un alt suport pentru florile tale în formă de fântână. Fie poți construi o structură din lemn, sau la fel cu ajutorul unor cauciucuri suprapuse.

2. Măsuță de cafea și scaune 

 masute cafea gradina

Pentru decorarea terasei sau a grădinii nu scăpa din vedere importanța zonei de lounge! Cu ajutorul unui fierăstrău, șuruburi și o bormasina cu acumulator poți spune adio unor accesorii clasice pentru curte și bun venit creativității.  Alege un lemn rezistent și tratat corespunzător pentru a asigura durabilitatea și rezistența în fața condițiilor meteorologice. Cu șuruburi și bormasina cu acumulator, vei putea fixa și asambla piesele de mobilier într-un mod simplu și eficient.

De exemplu, poți construi o bancă din lemn care să fie atât confortabilă, cât și estetică. Tai bucăți de lemn în lungimea dorită, creând astfel scânduri pentru șezut și spătar. După aceea, folosești suruburile și bormasina pentru a fixa scândurile între ele și pentru a obține structura băncii. Ulterior poți adăuga perne și alte obiecte de decor pentru a conferi spațiului un plus de confort și stil.

3. Tablouri pentru curte cu accente naturale

tablouri curte

Un alt proiect interesant este realizarea mai multor tablouri naturale din crenguțe de copac și plante. Cu unelte precum ciocanul, cativa suporți de susținere tip șablon și niște cuie poți crea modele sau chiar imagini complexe, în funcție de preferințe.

Nu te limita la un singur model, poți alege să faci tablouri în diferite forme și culori pentru a le amplasa unul în continuarea celuilalt pe un perete al casei. Imaginează-ți doar cât de frumos se vor vedea 5-6 astfel de tablouri naturale poziționate pe unul dintre pereții exteriori ai casei. Acest tip de decor poate adăuga un element natural și destul de atipic amenajării terasei.

4. Gard viu amenajat cu plante și flori în ghivece

O metodă eficientă și frumoasă de a schimba complet aspectul grădinii tale este prin amplasarea strategică a plantelor. Folosește diferite flori în culori și dimensiuni diferite pentru a crea un joc vizual interesant. Poți alege plante cu flori colorate și frunze variate pentru a adăuga un plus de culoare și diversitate. Pentru un plus estetic, ai putea să construiești un paravan pe ideea de „gard viu” ca în exemplul fotografiei de mai jos.

ghivece creative gradina

Pentru acest proiect ai nevoie de materialul de bază – lemnul, flori și plante în ghivece mici, un pistol de lipit și o bormasina cu acumulator. Prima dată te vei apuca de paravan. Vei începe cu structura paravanului, pentru care recomandăm folosirea grinzilor din lemn tratat sub presiune care să-ți asigure protecție împotriva umidității.  

De asemenea, vei avea nevoie de plăci de lemn pentru gard, care vor forma suprafața verticală a gardului. Poți alege diferite tipuri de lemn, în funcție de preferințe și buget. Pentru a fixa plăcile pe grinzile de susținere, vei avea nevoie de cuie sau șuruburi pentru a fixa plăcile.

unelte gradina

Pe lângă materiale, vei avea nevoie și de unelte pentru a construi gardul. Un ciocan te va ajuta să fixezi cuiele, iar o bormasina cu acumulator va fi utilă pentru instalarea șuruburilor. Când paravanul este gata, cu ajutorul unui pistol de lipit prinde ghivecele de flori pe suprafața șipcilor în poziția dorită. Pentru o susținere suplimentară poți facilita prinderea cu ajutorul unor șuruburi.

La noi găsești uneltele de care ai nevoie pentru aceste idei creative decoratiuni gradina facute acasa!

Acestea sunt doar câteva exemple de decorațiuni și speram ca te-au inspirat suficient cât să îți pui în aplicare propria ta viziune. Secretul este să fii curajos, să explorezi și să încerci diferite idei. 

De unelte ne ocupăm noi, găsești în oferta noastră de la polizor de lipit până la polizor unghiular și bormasina cu acumulator la prețuri avantajoase. Comanda online și livrăm în cel mai scurt timp cu putință până la ușa casei tale!