Sudură

Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-12 din 15

Setati descendent
52 15
Pagina
pe pagina
60 15

Mașini de sudură

Acestea sunt aparate de sudură care permit îmbinarea permanentă a diferitelor piese metalice și care dovedesc cum se sudează cu plăcere. Electrodul este, de asemenea, o componentă importantă, care, prin topirea datorată apariției unui arc electric între metal și electrod, fuzionează materialul împreună.

Magazinul Fixero dispune de o gamă largă de acest tip de echipamente. Gama include produse testate și esențiale de la mărci de încredere. Se depun toate eforturile pentru a se asigura că gama este, de asemenea, completată în mod constant. Alegeți mașina potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Care este scopul mașinilor de sudură?

Mașinile de sudură au numeroase aplicații industriale, de atelier și casnice. Cu ajutorul lor, este posibil, de exemplu, să se facă un gard de metal și să se repare un șasiu de mașină. În funcție de tip, alegerea mașinii de sudură trebuie să se bazeze pe scopul sudării. Următoarele sunt unități funcționale care vor funcționa bine în ateliere mici sau în locuri de muncă cu mai multe persoane.

Tipuri de mașini de sudură

Atunci când alegeți un aparat de sudură, este bine să cunoașteți detaliile specifice. Indiferent dacă doriți să deveniți un maestru sudor sau dacă veți folosi un aparat de sudură doar de câteva ori în viață, cunoașterea acestora vă va ajuta să luați o decizie mai bine informată.

Un aparat de sudură cu gaz este un aparat destul de mare, de tip vechi, care este folosit în unitățile profesionale.

Un aparat de sudură cu transformator este o mașină de sudură electrică care utilizează un electrod acoperit, cunoscut sub numele de MMA. Aceasta permite sudarea convenabilă a pieselor mai mici din tablă mai groasă.

O mașină de sudură care permite sudarea prin metoda mig (numită mașină de sudură mig), recomandată pentru sudarea pieselor mici și pentru renovarea echipamentelor mecanice. Permite sudarea prin puncte. Folosit pentru sudarea cu fir protejat cu gaz.

Sudarea Tig favorizează sudarea aluminiului și funcționează bine cu aproape orice tip de metal.

Sudor cu invertor

Aparatele de sudură cu invertor funcționează cu ajutorul tehnologiei MMA (similar cu aparatele de sudură cu transformator), adică funcționează și cu electrozi acoperiți.

Este considerat cel mai versatil aparat de sudură portabil, facilitând mult procesul de sudare (inclusiv sudarea aluminiului, datorită posibilității de adaptare și instalare a unor accesorii suplimentare). Pe de altă parte, tensiunea de alimentare este importantă în cazul său - un curent de sudură cu frecvențe mai mici va împiedica utilizarea aparatului de sudură pentru îmbinarea aluminiului și a metalelor prețioase.

Mașini de sudură semiautomate

Sudarea semiautomată MIG și MAG este o tehnică care utilizează sudarea prin fuziune a diferitelor metale. Se utilizează pentru sudarea componentelor din oțel aliat, cu conținut scăzut de carbon, rezistent la acizi sau din oțel inoxidabil. Procesul se realizează cu ajutorul unui arc electric, iar mașinile de sudură mig mag sunt echipate cu suporturi și unități pentru alimentarea cu sârmă de sudură solidă sau cu acoperire de flux.

Aparatele de sudură Mig mag sunt mașini care ar trebui să intereseze pe toată lumea - atât pe începători, cât și pe sudori avansați.