incarcare baterie auto

Cine nu a uitat măcar o dată farurile mașinii aprinse peste noapte sau pentru câteva ore? În cazul bateriilor auto, un acumulator auto este esențial. Evident, nu poți conduce dacă bateria este descarcata si poate te întrebi dacă vei avea nevoie de baterii auto noi. Ei bine, o incarcare baterie auto cu un redresor este soluția optimă, care te salvează oriunde te-ai afla! Nu trebuie să te mai îngrijorezi dacă ai bateria descărcată și nu ai un service în drum!

În afară de farurile uitate aprinse, și în perioadele în care sunt temperaturi scăzute sau alternatorul nu mai încarcă ori ai scurgeri la instalația de curent, și în aceste situații bateria se poate descărca și trebuie să fie încărcată.  În plus, nu aștepta să ai bateria complet descarcata! 

Uită de bateria descărcată! Apelează la un redresor auto și astfel ai un dispozitiv auto potrivit pentru o încărcare a bateriei auto în orice moment. Probabil ai o serie de întrebări cu privire la acesta și te gândeșți cât se lasă o baterie auto la încărcat, cât ține o baterie auto sau cum te ajută acest redresor și cum poți încărca bateria mașinii singur, acasă sau în alt loc.

Ce este un redresor incarcare baterie auto?

 redresor incarcare baterie auto

Redresorul auto reprezintă un instrument esențial pentru menținerea bateriei oricărui autoturism la un nivel optim de încărcare. Funcționând prin transformarea curentului alternativ în curent continuu, acest dispozitiv se asigură că bateria automobilului tău este întotdeauna pregătită pentru utilizare. 

Indiferent dacă bateria mașinii tale este doar parțial încărcată sau complet descărcată, un redresor auto este capabil să ofere o soluție rapidă și fără efort pentru a rezolva problema.

Ce avantaje obții cu ajutorul unui redresor?

Dacă te întrebi la ce interval se schimbă bateria, aceasta se înlocuiește o dată la 3-4 ani. Trebuie să știi că în ultima perioadă a acestui interval, bateria poate să îți dea bătăi de cap și să fie necesară o redresare a acesteia. Utilizarea unui redresor auto pentru încărcarea bateriei contribuie la prelungirea duratei de viață a acesteia. Bateriile care funcționează sub nivelul optim de încărcare pentru perioade îndelungate tind să necesite înlocuire mai rapidă.

Redresoarele auto sunt caracterizate de dimensiuni și greutate reduse, făcându-le ușor de transportat și depozitat în portbagajul autoturismului. Aceste dispozitive sunt capabile de a încărca bateria automobilului chiar și atunci când semnalele luminoase de avertizare sunt aprinse pe tabloul de bord.

Pot fi utilizate și atunci când mașina nu pornește din cauza bateriei complet descărcate, oferind o soluție imediată și eficientă. Investind într-un redresor auto, devii independent de serviciile de tractare auto și nu mai trebuie să apelezi la ajutorul prietenilor în situațiile în care bateria autoturismului este descărcată, deoarece performanța redresorului va rezolva rapid problema. 

Incarcare baterie auto cu redresor - in cat timp se incarca o baterie auto la redresor?

 Incarcare baterie auto cu redresor

Din fericire, pe piață găsești și redresor auto incarcare rapida, astfel nu vei mai fi nevoit să aștepți o perioadă lungă pentru a reporni mașina! De exemplu, poți achiziționa un redresor incarcator baterie auto 12v/24v. 

Timpul necesar pentru încărcarea bateriei variază în funcție de metoda aleasă și de tipul de redresor folosit. Durata încărcării cu un redresor poate varia, având un interval mediu de 8-12 ore. 

De exemplu, pentru o baterie de 75 Ah, dacă folosești un redresor cu o capacitate de 7,5 Ah,, acesta va necesita aproximativ 10 ore. Astfel bateria este complet încărcată. În cazul unui redresor de 9 Ah, durata scade la 8 ore și 20 de minute, iar pentru unul de 6 Ah, intervalul crește la 11 ore și 30 de minute.

Există și opțiuni pentru încărcarea unei baterii într-un mod mai rapid, cu curenți mai mari, de 20-25 Ah, însă este important să fii conștient că se poate reduce durata de viață a bateriei, în special în cazul bateriilor cu electroliți, astfel bateria nu ar mai funcționa în mod corect. 

Bateria nu funcționează - ce poți face?

Pot exista situații când bateria nu răspunde la cuplarea contactului, după ce ai încărcat-o. Dacă întâmpini astfel de probleme, evită să încerci încărcarea din nou a bateriei, însă verifică redresorul, cablurile și alternatorul!

Cum poți încărca bateria auto cu ajutorul unui redresor?

Înainte de a începe procesul prin intermediul căruia să încarci acumulatorul auto, demontează bateria auto cu mare grijă, având grijă să nu atingi clemele bateriei de porțiunile metalice ale caroseriei, deoarece acest lucru poate provoca un scurtcircuit. Scoate clema bornei cu semnul „plus” și apoi pe cea cu semnul „minus” și selectează voltajul corespunzător (de obicei 12V) pe redresorul auto, după care îl vei conecta la priză. 

Conectează cleștii redresorului la bateria auto, asigurându-te că se respectă culorile cablurilor și semnele „plus” și „minus”. Un alt lucru trebuie să-l știi odată ce a avut loc demontarea bateriei de pe autoturism: atenție la cablurile pe care le manipulezi! Cablul roșu trebuie conectat la bornele cu semnul „plus”, iar cablul negru la cele cu semnul „minus”.

Odată ce bateria s-a încărcat, scoate cleștii redresorului și deconectează redresorul de la priză. Remontează bateria la autoturism, asigurându-te că bornele sunt fixate corect. Întotdeauna bornele trebuie conectate în ordinea corectă, iar dacă redresorul sau respectivele redresoare auto pe care le ai dispun de funcția de decuplare automată, nu va fi nevoie să verifici nivelul de încărcare al bateriei în timpul procesului.

Cu ajutorul redresorului auto, nu doar că vei avea o încărcare a bateriei, ci vei scuti resurse financiare, ceea ce este minunat în cazul posesorului auto. Știm cât de costisitor este să întreții o mașină, așa că te înțelegem perfect! De acum înainte, vei reuși să apelezi la un redresor pentru baterie auto la domiciliu, totul pentru ca durata de viata a bateriei sa fie una cât mai lungă.

Redresorul auto este un echipament ce îți permite să remediezi imediat situația în care bateria auto s-a descărcat. Astfel, nu ai nevoie de o altă baterie sau să fii nevoit să te deplasezi la un service, deoarece există variante de redresoare portabile!

Cum se incarca bateria auto cu un redresor de calitate?

Înainte de incarcarea bateriei auto, analizează dacă bornele bateriei nu sunt corodate.  Iată cum se încarcă bateria auto fără să apelezi la un service!

Conectează într-un mod corect firul de încărcare atunci când încarci bateria mașinii. Este important să încarci complet bateria după ce s-a descărcat. Utilizează un încărcător potrivit, iar în acest sens, trebuie să verifici compatibilitatea acestuia cu bateriile auto sau cu bateria, dacă este vorba de o singură mașină. 

Evită încărcărea la temperaturi extreme (fie îngheț, fie peste 45 de grade Celsius), deoarece acest lucru conduce la acumularea cristalelor de sulfat, ceea ce va rezulta o descărcare mai rapidă a bateriei, adică aceasta va avea o durata de viață mai scurtă.  

Oprește redresorul auto după încărcare pentru a evita supraincarcarea și daunele bateriei. Atenție la semnele de alarmă, iar dacă observi scurgeri de acid sau supraîncălzirea bateriei în timpul încărcării, întrerupe imediat procesul pentru a preveni accidentele sau deteriorarea bateriei.

Atenție la eventualele deteriorări ale bateriei

Nu încărca bateria mașinii dacă prezintă umflături, deformări sau fisuri, deoarece există riscul de explozie. În astfel de situații, este recomandat să înlocuiești bateria și dacă ești pus în situația în care baateria se descarcă complet în scurt timp după încărcare, consultă un specialist pentru a investiga problema și pentru a lua măsurile corecte. Dacă bateria prezintă defecțiuni, cuplarea sa la cabluri sau la un redresor auto conduce la incidente!

De unde poți cumpăra un redresor de calitate?

În lipsa unei baterii, nu te poți deplasa cu mașina, deoarece motorul nu poate fi acționat. O baterie descărcată nu te va lăsa nici să folosești sistemul de navigație și nu poți, practic, porni mașina. Acumulatorul auto are rolul de a furniza energie dinspre motor spre bujii și de a aprinde combustibilul. 

Dacă ai o baterie defectă și evident, nefuncțională, ai nevoie de una nouă pentru a porni și conduce mașina. Ca să incarci corect bateria, Electric14 te ajută să încarci și să îi oferi bateriei un „boost de energie”! Pentru a putea incarca într-un mod sigur și corect acumulatorul și pentru a te asigura că poți porni motorul, nu doar tu, dar orice șofer trebuie să țină cont de sfaturile pe care le-am amintit în acest articol!

Apelează la produsele noastre și vei beneficia de cele mai bune redresoare auto pentru incarcat bateria!