Cabluri de pornire

Vizualizare ca Grila Lista

3 Articole

Setati descendent
25 3
pe pagina
51 3

Cabluri de pornire

Cablurile de pornire sunt utile atunci când bateria mașinii este descărcată brusc și trebuie să o reporniți rapid. Adesea, este nevoie doar de o clipă de neatenție pentru a deconecta bateria. În această situație, este o idee bună să aveți deja la bord cabluri de pornire. Așteptarea ca o baterie funcțională să cedeze este aproape o provocare de probleme. De ce este atât de important să cumpărați cablurile de pornire potrivite pentru greutatea vehiculului și caracteristicile acestuia?

Alegerea cablurilor de pornire

Tipurile de cabluri de pornire sunt numeroase. Pentru a alege cele mai bune cabluri de pornire, este important să știți cum diferă acestea și care este importanța lungimii, a calității construcției, a fluxului de curent sau a montării motorului. În cazul în care nu se potrivește bine, nu va fi posibilă pornirea bateriilor. Ca urmare a unei erori, cablurile de pornire se pot topi și ele.

Cu ajutorul cablurilor de pornire și a unei surse externe de curent, cum ar fi o a doua mașină, este posibilă repornirea vehiculului.

Curent maxim condus

Una dintre cele mai importante caracteristici ale cablurilor este amperajul acestora. Acestea funcționează adesea la un curent de pornire de 100 până la 200 de amperi. Cu toate acestea, trebuie avut grijă să se asigure că o baterie descărcată nu necesită o conexiune destinată unui amperaj ridicat. Acesta este cazul, de exemplu, cu: motoare diesel, camionete sau unele camioane.

Toate informațiile necesare pot fi găsite pe bateria mașinii. Aici este scris ce curent trebuie să conduceți și ce cabluri de pornire să cumpărați.

Cabluri de pornire mai groase

Secțiunea transversală a cablului și conductivitatea sunt legate între ele. Este logic ca cablurile de pornire cu un diametru mai mare să asigure un flux de energie mai bun. Cu toate acestea, este întotdeauna important să acordați atenție grosimii reale a miezului, mai degrabă decât secțiunii transversale complete a cablului de pornire, inclusiv izolația. În mod obișnuit, parametrii variază între 16 mm în diametru - pentru mașinile pe benzină - și până la 35 mm pentru vehiculele diesel.

Lungimea cablurilor de pornire

Cu acest tip de cablu - cu cât cablul este mai lung, cu atât mai mare este căderea de tensiune. Atunci când se utilizează cabluri de pornire, sunt suficienți între 2,5 și 3 metri. Este important ca celălalt capăt al cablului să ajungă liber în vehicul cu sursa de alimentare.

Cablurile de pornire de înaltă calitate sunt oferite pe site-ul magazinului Fixero.com.ro