Produse abrazive

Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-12 din 15

Setati descendent
3 15
Pagina
pe pagina
74 15

Hârtie de șlefuit

Hârtiile de șlefuit sunt utilizate pentru a șlefui suprafețele și a netezi o varietate de materiale. Cele mai multe sunt potrivite pentru a fi utilizate cu unelte electrice sau pentru prelucrare manuală.

Hârtia variază în funcție de formă, de gradul de rezistență la apă și de impregnare. Există, de asemenea, unele care sunt concepute exclusiv pentru șlefuitoarele echipate cu un sistem de aspirare a prafului. Pe site-ul magazinului Fixero, puteți găsi hârtia de șlefuit potrivită pentru dvs. din gama largă de accesorii disponibile.

O hârtie abrazivă bună

De multe ori ne întrebăm ce șmirghel să alegem în funcție de nevoile noastre. Principiul cheie este de a alege tipul de material potrivit pentru lucrarea respectivă. În funcție de faptul că lucrăm cu un șlefuitor tradițional sau avem de-a face cu șlefuitoare orbitale, alegerea hârtiei de șlefuit ar trebui să fie diferită.

Calitatea materialului este determinată nu numai de tehnologia în care este fabricat, ci și de materia primă. Cea mai comună hârtie abrazivă este fabricată din oxid de aluminiu, renumit pentru proprietățile sale abrazive foarte apreciate, dar și din electrocorindon, electrocorindon ceramic sau carbură de siliciu.

Plasa abrazivă este aplicată pe o foaie - în caz contrar, pe un suport subțire de carton rezistent, care poate fi chiar impregnat cu o legătură de rășină sintetică într-o etapă ulterioară.

Hârtii abrazive și tipurile lor

Granulele abrazive sunt luate în considerare în producția de hârtie. Uneori, hârtiile cu granulație grosieră sau fină vor fi cruciale. Denumirea granulometriei se găsește în partea de jos a foii și este exprimată printr-un număr, cum ar fi 30, 60, 120 sau 360. Acest număr indică numărul de ochiuri din sită pe centimetru pătrat folosite pentru a cerne materialul. Cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai fină granulația pentru șlefuire.

Hârtia este, de asemenea, marcată cu diferite gradații. Scara variază de la 24 la 2.000 și vă permite să ajustați șlefuirea pentru lucrări cu specificații diferite.

Hârtie de șlefuit pentru lemn, metal sau plastic

Una dintre cele mai importante clasificări ale șmirghelului este materialul cu care va fi folosit. În funcție de faptul că doriți să o utilizați pentru:

  • plastic,
  • prelucrarea lemnului
  • sau alte materiale artificiale sau naturale
  • - merită să vă ghidați după marcajele pe care le are șmirghelul.

Apropo, vă permite, de asemenea, să verificați gradul de gradație, posibilitatea de a lucra la temperaturi ridicate sau, de exemplu, gradul și tipul de șlefuire a lemnului.

Ce abraziv ar trebui să aleg?

În trecut, sticla spartă era folosită pentru șlefuire, motiv pentru care denumirea de "hârtie de sticlă" este încă des folosită astăzi. În zilele noastre, cu multe tipuri de hârtie de șlefuit, munca nu numai că a devenit mai rapidă și mai sigură, dar permite și obținerea unor rezultate care, înainte, nu erau la îndemâna pasionaților de bricolaj.