Sârmă și electrozi

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.

Electrozi de sudură

Electrozii sunt o parte esențială a sudării. Oricine a manevrat cel puțin o dată un aparat de sudură știe cum pot afecta electrozii viteza și eficiența muncii. Acestea sunt prezente atât în atelierele de amatori, cât și în unitățile de producție profesionale.

Electrozii sunt utilizați într-o varietate de aplicații și diferă nu numai în ceea ce privește designul (și în ceea ce privește diametrul), ci și în ceea ce privește caracteristicile materialului.

Tipuri de electrozi - electrozi de sudură

Electrod de ruteniu - acesta este cel mai popular tip de electrod și are o aplicație universală. Acestea sunt ușor de utilizat și, în același timp, foarte eficiente și produc o sudură netedă. Acestea funcționează bine atât la sudarea cu curent continuu, cât și la cea cu curent alternativ. De asemenea, acestea sunt potrivite pentru sudarea structurilor din oțel supuse la diverse sarcini, atât statice, cât și dinamice.

  • Electrod acid - conceput pentru suduri netede și plate. Adecvat atât pentru sudarea de curent alternativ, cât și pentru cea de curent continuu.
  • Electrod alcalin - potrivit pentru sudarea aliajelor turnate, în special pentru aluminiu.
  • Electrod de tungsten - recomandat pentru produse din titan sau cupru.

Electrodul specializat - de exemplu, electrodul rutil-alcalin, rutil-acid sau rutil-celuloză este conceput pentru sudarea unor materiale specifice prin combinarea proprietăților electrozilor selectați.

Electrod alcalin

Un electrod caracterizat printr-un conținut redus de hidrogen și o rezistență ridicată la rupere. Sudurile realizate cu ajutorul acestuia sunt, prin urmare, mai robuste, iar sudarea poate fi considerată mai simplă.

Electrozi de celuloză

Aceștia sunt electrozi de sudură care permit sudarea în special în aer liber. Acestea funcționează bine în condiții solicitante - pot fi utilizate în orice poziție, de exemplu, de sus în jos. Este interesant de remarcat faptul că acești electrozi au fost utilizați la sudarea gazoductului Yamal care traversează Polonia. Proiectul a avut loc în anii 1990. Acestea nu necesită uscare înainte de utilizare.