Compresor aer 

Vizualizare ca Grila Lista

6 Articole

Setati descendent
13 6
pe pagina
94 6

Compresor de aer profesional pentru ateliere, garaje si medii industriale

Compresorul de aer este un dispozitiv mecanic proiectat pentru a comprima aerul din jur si pentru a-l stoca intr-un rezervor sub presiune. Functia principala a compresorului este sa aspire aerul ambiental si sa il comprime printr-un proces mecanic sau prin intermediul unui motor electric sau motor cu combustie interna. 

Te invitam sa descoperi oferta noastra online si sa iti alegi compresoarele potrivite pentru aplicatia ta. Vei gasi atat compresor aer fara ulei, compresor aer portabil, dar si echipamente profesionale pe ulei cu capacitati de la 12 litri la 50 litri. 

La ce poti folosi un compresor aer?

Un compresor profesional de aer este un instrument versatil si util intr-o varietate de domenii si aplicatii. Printre cele mai cunoscute si importante utilizari ale sale se numara: 

  • alimentarea uneltelor pneumatice

Aerul comprimat poate fi folosit pentru a alimenta diverse unelte pneumatice, precum ciocane pneumatice, pistoale de vopsit, pistoale de umflare a pneurilor, si multe altele, in ateliere mecanice, auto sau de constructii.

  • aplicatii industriale

Un compresor de aer monofazat profesional poate fi utilizat intr-o gama larga de aplicatii industriale, cum ar fi in industria alimentara, farmaceutica, chimica si de prelucrare a metalelor, pentru diverse procese de productie si automatizare.

  • utilizari de uz casnic

Un compresor de aer portabil sau un compresor de aer vertical poate fi folosit pentru sarcini de uz casnic, cum ar fi umflarea anvelopelor, curatarea cu aer comprimat sau pentru alimentarea uneltelor mici.

  • sisteme de aer conditionat si refrigerare

In unele aplicatii, aerul comprimat este utilizat pentru a alimenta sistemele de aer conditionat si de refrigerare, precum si pentru alte procese de climatizare.

Tipuri de compresoare de aer

Exista mai multe tipuri de compresoare, fiecare cu propriile sale caracteristici si aplicatii. Poti alege un echipament in functie de nivelul de debit aer aspirat ori in functie de nivelul de debit aer refulat. Mai poti opta pentru varianta de mini compresor sau sa te uiti la presiunea echipamentului, urmarind nivelul de bari. Toate aceste detalii conteaza atunci cand iti alegi urmatorul echipament mecanic.

Compresoarele cu piston reciproc (cu ulei sau fara ulei) sunt unele dintre cele mai comune echipamente care functioneaza prin miscarea unui piston in interiorul unui cilindru pentru a comprima aerul. Acestea necesita intretinere regulata, in timp ce cele fara ulei sunt mai putin susceptibile la contaminare si necesita mai putina intretinere.

Compresoarele cu surub roto-compresor utilizeaza un rotor in forma de surub pentru a comprima aerul. Ele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic si pot oferi o presiune mai mare decat compresoarele cu piston reciproc. De obicei, sunt folosite in aplicatii industriale sau comerciale.

Compresoarele cu turbocompresor utilizeaza un ventilator sau un motor pentru a crea un flux de aer care este apoi comprimat de catre o roata de turbocompresor. Acestea sunt de obicei utilizate in aplicatii de mare presiune, cum ar fi in sistemele de alimentare cu aer a motoarelor diesel sau in aplicatii industriale specifice.

Compresoarele cu piston rotativ folosesc rotoare rotative pentru a comprima aerul. Ele sunt compacte si pot fi utilizate in aplicatii unde spatiul este limitat. De asemenea, sunt mai putin susceptibile la vibratii si produc un nivel redus de zgomot.

Compresoarele centrifugale folosesc o roata de inalta viteza pentru a comprima aerul. Ele sunt eficiente din punct de vedere energetic si pot oferi un debit mare de aer. De obicei, sunt utilizate in aplicatii industriale care necesita cantitati mari de aer la presiuni relativ mici.

Produse din categoria compresoare aer

Fiecare compresor aer cu ulei din gama VERTO ofera solutii fiabile si eficiente pentru ateliere si garaje, satisfacand cerintele profesionistilor si amatorilor deopotriva. Disponibile in capacitati diferite, de la compresor aer 24 L pana la compresor aer 50L, aceste produse se evidentiaza prin dimensiunile lor compacte, care faciliteaza depozitarea si manipularea in spatii restranse.

Alimentate la tensiunea standard de 230V ~ 50Hz, compresoarele de aer VERTO sunt pregatite sa furnizeze puterea necesara pentru o varietate de aplicatii, de la alimentarea pistoalelor de ulei pana la pomparea rotilor auto. Certificatul CE atesta conformitatea fiecarui compresor de aer monofazat portabil cu accesorii cu cele mai riguroase standarde europene de siguranta, oferindu-va pacea sufleteasca in ceea ce priveste fiabilitatea si siguranta utilizarii.

Pe de alta parte, un compresor de aer cu ulei vertical reprezinta alegerea ideala pentru profesionistii din atelierele profesionale. Compacte si eficiente, acestea ofera acces usor la conexiuni, reglarea presiunii si manometre, asigurand o operare convenabila si eficienta. Cu o capacitate de rezervor de 40 L si alimentate de un motor puternic de 1500 W, un compresor silentios este pregatit sa faca fata nevoilor de alimentare pneumatica intr-o varietate de medii de lucru.

Fabricat pentru a respecta cele mai inalte standarde de calitate si siguranta, fiecare compresor aer 24 litri este echipat cu un motor de inductie fiabil si o supapa de golire, asigurand o functionare fara probleme.

In acelasi timp, un compresor fara piston si fara ulei cu actionare directa reprezinta solutia perfecta pentru medii in care igiena profesionala este o prioritate. Disponibile in capacitati variate de rezervor, de la 12L, compresor aer 24L si pana compresor de aer cu piston de 50L, aceste echipamente ofera performante eficiente si curate. 

Cauti un compresor aer comprimat? Il gasesti in oferta noastra online!

Indiferent ca ai nevoie de un compresor cu piston sau un compresor aer cu 2 cilindri, gasesti intotdeauna produsele tale preferate in oferta noastra online. Te invitam, asadar, sa descoperi selectia online si sa alegi intotdeauna echipamentele cu disponibilitate imediata in stoc pentru a beneficia de livrare rapida pana la usa casei tale!